Over ons

Background

“Wij willen de melkveehouderij op een nieuwe manier
inhoud geven. Samen met de omgeving.”

De initiatiefnemers van ’t Nije Hoff zijn de broers Gert-Jan en Rick Nijhoff. Telgen uit een oud agrarisch geslacht, een boeren familie, die al zo’n 200 jaar landbouw en veehouderij bedrijf rond Noordbarge.
Gert-Jan Nijhoff, heeft de opleiding agrarische bedrijfskunde gevolgd aan de CAH in Dronten en werkt momenteel als adviseur in de agrarische sector.

Rick Nijhoff, heeft Land- en Watermanagement gestudeerd aan de VHL Larenstein in Velp. Hij is gespecialiseerd in landelijk vastgoed en grondtransacties.

Beide broers vormen samen met hun vader de maatschap die het agrarisch bedrijf van de familie bestuurt. Ze willen met z’n tweeën het familiebedrijf een toekomst geven.

Over hun plannen zeggen ze:
“Wij zijn boerenzonen en hebben al sinds generaties thuis een agrarisch bedrijf.
We zijn opgegroeid op een melkveebedrijf dat door de stadsuitbreiding werd omgezet in een akkerbouwbedrijf. We hebben nu de ambitie om de agrarische onderneming van onze vader helemaal over te nemen en de melkveehouderij op een nieuwe manier inhoud te geven. Samen met de omgeving.”

“De bedoeling hier van is, naast het realiseren van een stabiel melkveehouderijbedrijf dat rust op meerdere poten, de samenleving te betrekken bij de moderne melkveehouderij met zijn innovatieve technieken, “de verbinding tussen stad en platteland”. Tegelijkertijd wordt door goed landschapsbeheer het bijzondere – kleinschalige – karakter van de omgeving gewaarborgd, met z’n karakteristieke bospercelen en houtwallen.”

Background

IMPRESSIE

Background

‘Melkkoeien in een natuurlijke omgeving... ...én midden in de samenleving'

Een modern, groen melkveebedrijf met een natuurlijke uitstraling, aangepast aan de bijzondere omgeving waarin het is gesitueerd; tussen woonwijk en bospercelen, tussen weilanden en authentieke Drentse houtwallen.

Een bedrijf met duurzaam ontworpen gebouwen met veel natuurlijke materialen en toepassing van tal van groene technieken. Zowel in de veehouderij als in de bouwwijze. En draaiend op duurzaam opgewekte, groene energie.

Een bijzondere veehouderij gelegen op een bijzondere plek, aan de rand van de wijk Bargeres, op een steenworp van de Delftlanden en Waanderveld. Eenvoudig bereikbaar voor buurtbewoners, maar ook voor andere belangstellenden. Pakweg 15.000 mensen als buren op loopafstand, aan de andere kant van de heg van de boerderij.