Rondleiding over de boerderij

Rondleiding over de boerderij

’t Nije Hoff is een voor het publiek toegankelijk melkveebedrijf met duurzaam ontworpen gebouwen waarin veel aandacht is voor natuurlijke materialen en circulariteit. De open stal met vrije in- en uitloop voor de koeien staat bol van de vernieuwende groene technieken, zowel wat betreft de wijze waarop de koeien worden gehouden als wat betreft het ontwerp, de bouwwijze en de emissie vanuit de stal. 

Agrarische functie

Bij ’t Nije Hoff wordt de agrarische functie gecombineerd met mogelijkheden van educatie en ontspanning. De stal is daarom zó ontworpen dat zowel omwonenden als dagjesmensen, toeristen en fietsers op een ongedwongen manier kunnen kennismaken met de gang van zaken in deze bijzondere melkveehouderij. 

Tekst en uitleg van de boer 

De jonge agrariërs Rick en Gert-Jan Nijhoff leiden je via speciale wandelpaden door het bedrijf, de stal en de melkerij. Er is een fraai gelegen theehuis met terras waar na de rondleiding kan worden genoten van koffie met wat lekkers met een ontspannend uitzicht op de koeien in de stal, het naburige bos en het koeienpanorama buiten. Voor kinderen is de boerderij een avontuur op zich. De kinderen kunnen heerlijk vrij en veilig spelen op de speelboerderij. 

De bedoeling hiervan is de samenleving te betrekken bij de moderne melkveehouderij met zijn innovatieve technieken: ‘de verbinding tussen stad en platteland’. 

(Minimaal 20 personen)

Ook interessant voor jou

Skelters

Bij ’t Nije Hoff kunnen de kinderen heerlijk vrij en veilig spelen in de speelweide. Wij hebben beschikking over verschillende skelters en traptrekkers, waarbij je kinderen gezellig over het terrein kunnen racen.

Er is een mooie grote zandbak voor de kleinsten vlak naast het zonnige terras en voor de oudere kinderen een groot koeien luchtkussen waar je al je energie in kwijt kunt.

Rondleiding / Excursie

Gezellig een rondleiding / excursie krijgen op het terrein van ’t Nije Hoff? Dat is mogelijk bij ons!

Vergaderen

Een vergadering houden met je team? Dat is bij t’ Nije Hoff mogelijk in onze vergaderruimte die wij aanbieden.

Terras

Geniet van het heerlijke weer met een hapje en een drankje op ons terras. Omgeven door het mooie natuurlijke landschap en comfortabele zitplekken.

Boeren Highland Games op de boerderij

Hijs jezelf in een kilt, en voel je even een echte Schot! Het spel. Overtref je rivaliserende clans met spelen als hamerslingeren, touwtrekken, speerwerpen.

Boogschieten op het erf

Afhankelijk van uw wens en het weer kan deze activiteit zowel binnen als buiten. Onze instructeurs doen de uitleg en leiden deze activiteit in de juiste baan. Wie o wie schiet zich naar de hoogste score!? Iedereen van 8-88 jaar kan er aan meedoen.

Bubbelvoetbal in de weide

Bubbelvoetbal is een enorme hit en in de wei tussen de koeien nog spannender. Het spel is geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 5 jaar. Je zal er geen genoeg van krijgen, bubbelvoetbal werkt verslavend en is tevens voor toeschouwers hilarisch om te zien. Durf jij het aan?

Intelligente spellen op het erf en in de weide

De workshop intelligente spellen is er één voor alle leeftijden. Het zijn veelal denkspellen en vragen de nodige concentratie. Spelvormen die zeer geschikt zijn voor teambulding en samenwerking. Een greep uit de spelvormen is: Mega Jinga, Mega Mikado en Maga Tangram.

Elektrisch cruisen door het Drentse landschap

Geniet van het prachtige Drentse landschap tijdens een mooie E-Chopper tour. Een origineel uitje om eens een keer wat anders te doen met vrienden, familie of collega’s!

Menukaart

Vanuit de keuken van het theehuis wordt een eigen draai geven aan de gerechten met onze eigen zuivel en streek- en seizoen producten. Gerechten die passen bij de gast die terug wil naar de basis, naar echt voedsel, zo natuurlijk mogelijk. Download hier onze kaart!

Kom jij gezellig bij ons langs?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.