Zien wat je eet, weten waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd, is een trend die blijft. Geen hype. Het past bij de steeds kritischer consument die terug wil naar de basis, naar echt voedsel, zo natuurlijk mogelijk en liefst uit eigen buurt.
Het is geen bevlieging, maar een duurzame ontwikkeling. Het staat voor een verbinding tussen stad en platteland. Natuurlijk, vers, ambachtelijk, uit de eigen buurt, maar ook met moderne technologie.
De moderne landbouw verandert snel. Aan de ene kant ontstaat industrieel aandoende productie op grote percelen en vormen zich reusachtige melkveebedrijven met uitsluitend koeien op stal voor een maximaal uitgebouwde melkproductie per dier, aan de andere kant vormen zich moderne kleinschalige bedrijven die een complete productieketen in huis hebben. Van kalf tot melk, kaas en boerenijs. Bedrijven met vaak ook nog eens een nauwe band met hun omgeving en met een open deur voor belangstellenden. Bedrijven waar alles wat een melkkoe produceert, op eigen erf verwerkt wordt. Zowel de melk als de mest. Waar koeien gewoon in de weide lopen als onderdeel van een levend landschap.